Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zavod GO! 2025 bo kočno dobil 10 milijonov za EPK

Vlada je včeraj sprejela sklep o podelitvi posebnega statusa zavodu GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture oziroma o ugotovitvi javnega interesa, da se Mestni občini Nova Gorica v letih 2022–2026 zagotovi deset milijonov evrov za delovanje omenjenega zavoda. Kaj vladni sklep prinaša, pojasnjuje Gorazd Božič, v.d. Direktorja omenjenega zavoda:

„Kar pomeni, da lahko končno pridemo do obljubljenih in predvidenih financ s strani ministrsva za kulturo, ki bodo sedaj s tem sklepom lahko nakazana Mestni občini Nova Gorica in potem posredno javnemu zavodu GO! 2025.“

Vrednost projekta v obdobju 2022–2026 je 20 milijonov evrov, od česar bo ministrstvo za kulturo zagotovilo deset milijonov evrov, mestna občina Nova Gorica pet milijonov, iz proračuna drugih občin je zagotovljenih 1,5 milijona evrov. Prav toliko zagotavlja tudi Evropska unija, dva milijona evrov pa se bo v projekt steklo iz zasebnih in tržnih virov.

„S tem so zagotovljeni vsi pogoji, da se lahko podpiše pogodbo med ministrstvom in mestno občino, od teh desetih milijonov za izvedbo programa EPK 2025 in z veseljem pričakujem ta podpis, ki bi naj bi se zgodil prihodnji teden med ministrico Asto Vrečko in županom Klemnom Miklavičem.“

Do podpisa naj bi prišlo ob predvidenem obisku ministrice v Novi Gorici. Namen projekta Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!2025 je opozoriti na bogastvo in raznolikost evropskih kultur ter njihove skupne značilnosti kakor tudi spodbuditi boljše medsebojno razumevanje med evropskimi državljani in spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down