Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi snega ostali brez eletrike na Tolminskem in Idrijskem

Sneg, ki je zapadel tudi po višjih legah na Goriškem, povzroča tudi nekaj težav pri dobavi električne energije, zaradi snega je danes prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska, so sporočili iz družbe.

Na Tolminskem je brez električne energije 700 odjemalcev v krajih Podbrdo, Petrovo brdo, Porezen, Bukovski vrh, Šentviška gora in Gorenja Trebuša. Na Idrijskem je brez elektrike daljnovod Vojsko in odcep Krnice, skupaj 400 odjemalcev. Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice.

Napake se odpravljajo in bodo dokončno sanirane tekom dneva, dodajajo v Elektro Primorska.

Sneg je znova pobelil tudi Lokve, kjer je po nekaterih ocenah okrog 40 centrimetrov debela snežna odeja. "Današnji pogled je prekrasen, vse je zasneženo, mislim, da ga je dobrih 40 centimentrov, še vedno sneži, tako da ga bo še malo dodalo," nam je povedala domačinka Martina Gorjan Sulič.

V zasneženo jutro so se zbudili tudi na Gori na Ajdovskem, kjer je zapadlo okrog 30 centimetrov snega. Ceste so splužene in posute, a previdnost ne bo odveč, zlasti če se odpravljate na daljšo pot, navajajo na ajdovski občini.

Imamo približno 30 centrimetrov snega, je kar mraz, ni sonca, tako da še malo manjka do tiste snežne idile, nam je povedal predsednik krajevne skupnosti Otlica Kovk - Božidar Škvarč, ki je takole opisal razmere. "Kidanja je kar precej, če se temu pridruži še burja, je toliko slabše, vzdrževalci cest imajo polne roke dela in tudi ljudje, ki odhajajo na delo zgodaj zjutraj ali se vračajo pozno zvečer, imajo lahko nekaj preglavic."

(Naslovna foto: občina Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down