Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi obilnih padavin se razliva reka Vipava

Vipava Narasla1106

Po včerajšnjem neurju z močnimi padavinami, se je v zgodnjih jutranjih urah začela razlivati reka Vipava. Dopoldan bodo reke še naraščale, ob krajevnih plohah lahko hitro narastejo in poplavijo manjši vodotoki in hudourniki v več delih države, poplavi lahko tudi padavinska voda, navaja Agencija za okolje.

Zaenkrat zaradi obilnih padavin na območju Vipavske doline ne prihaja do težav. Tako je potrdil Blaž Močnik, direktor ajdovskega Gasilsko-reševalnega centra, in tudi na spodnjem delu reke, na območju Občine Miren - Kostanjevica, težav ni, nam je povedal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Dean Bizjak. Poslušalci sicer poročajo, da je reka Vipava močno narasla na območju Saksida pri Dornberku.

Vipava Narasla3

Tudi danes vreme ostaja oblačno s pogostimi padavinami. Tako je po navedbah Agencije za okolje od 20. ure včeraj do 5. ure zjutraj v Godnjah, Podnanosu in na Otlici padlo že več kot 100 mm dežja. Nalive po Sloveniji je pričakovati še nekje do sredine današnjega dneva. Popoldne bo dež oslabel, a vreme bo tudi jutri nestanovitno.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down