Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi obilnega deževja na Kobariškem številne težave, evakuirali družino v Drežniških Ravnah

Dež, ki smo ga čakali celo poletje, je včeraj in danes obilno namočil tudi Primorsko. Obilne padavine so včeraj povzročale kar nekaj nevšečnosti že dopoldne na Krasu, ko je bilo na Sežanskem poplavljenih več objektov, podrtih nekaj dreves in poškodovana streha stanovanjskega objekta. Popoldne pa je močno deževje zajelo Kobariško, kjer je bila zaradi podora potrebna tudi evakuacija družine.

Poveljnik civilne zaščite, Aleksander Vončina: „Okrog pol petih, petih je najbolj začelo padati na območju Drežnice in Drežniških Raven, tam je tudi popolnoma zaprlo več cest, lokalnih, najbolj pa cesta Drežnice – Drežniške Ravne, kjer je prišlo do enega večjega - poleg manjših podorov – do enega večjega, tik nad stanovanjsko hišo Drežniške Ravne 1. Župan je zaradi tega tudi evakuiral družino s šestimi člani in smo jih nastanili v bližnjem apartmaju, v Drežnici.“

Zaprtih je več cest, zaradi udora cestišča tudi na cesti Žaga – Kobarid, pri Tononcovem gradu, na delu je koncesionar, Kolektor CPG, za osebna vozila je obvoz po lokalni cesti mimo kampa, za ostala vozila obvoza ni.

Sicer pa so od začetka neurja do noči kobariški gasilci opravili 17 intervencij, je povedal Mitja Hrast in PGD Kobarid: „To je zgolj v Kobaridu, poleg smo imeli še aktivne gasilce iz Kobarida in Drežnice, kjer so imeli tudi oni kar nekaj dela. V veliki večini primerov včerajšnjih intervencij smo imeli težavo, da se je pojavila težava zamašenih jaškov in potem je bila to posledica kar nekaj intervencij."

Tudi danes so predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji možni dolgotrajni krajevni nalivi, predvsem na Primorskem so možne tudi močnejše nevihte. Trenutno so zaprte ceste: Most na Soči - Kozaršče zaradi udora cestišča, Žaga - Kobarid zaradi udora cestišča pri Kobaridu, obvoz za vozila do 3,5 tone je po cesti mimo kampa, na cesti Žaga - Kobarid je promet urejen izmenično enosmerno pri Srpenici zaradi zemeljskega plazu, zaprta pa je tudi cesta Žaga - Učja zaradi zemeljskega plazu.

(Foto: cesta Kobarid - Bovec, Gasilska enota Kobarid)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down