Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi izteka pogodb se je število brezposelnih na Goriškem povečalo

Tako kot v decembru kot tudi v januarju vsakoletno prihaja do izteka pogodb o zaposlitvi za določen čas, zato se je število brezposelnih oseb na novogoriški območni službi zavoda za zaposlovanje povečalo.

povzema Urška Domnik z novogoriške območne službe Zavoda za zaposlovanje. To pomeni, da se številni delodajalci soočajo z resnim pomanjkanjem kadra. Situacija ni nova, pravzaprav postaja že realnost, ki jo je treba sprejeti in ustrezno tudi nasloviti, dodajajo na omenjenem zavodu, kjer opažajo, da imajo med prijavljenimi iskalci zaposlitve, ki so pri njih prijavljeni že dalj časa, največ takšnih, ki imajo nizko izobrazbo, neustrezne veščine oz. kompetence. Kako torej na zavodu iščejo rešitve za takšne primere?

Ključni cilj Zavoda v letošnjem letu je tudi aktiviranje razpoložljivega delovnega potenciala.

Nadaljevali bodo tudi z iskanjem delovne sile na tujih trgih z organizacijo zaposlitvenih dogodkov. K zmanjševanju strukturnih neskladij pa lahko prispeva tudi vseživljenjsko učenje. Potrebna bodo vlaganja v izobraževanje ter usposabljanje odraslih (zaposlenih) ter vlaganja v izobraževanje in usposabljanja v okviru programa aktivne politike zaposlovanja. Za slednje bo v letošnjem letu namenjenih 61 milijonov evrov, z njihovo pomočjo pa naj bi se zaposlilo približno 15 tisoč brezposelnih v državi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down