Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zara Smrtnik na mednarodnem glasbenem tekmovanju v Berlinu do drugega mesta!

Članica novogoriškega medobčinskega društva slepih in slabovidnih Zara Smrtnik je čez vikend Slovenijo zastopala na Mednarodnem pevskem tekmovanju za slepe in slabovidne v Berlinu. Na dogodku, ki nosi ime International Low-Vision Song Contest in na katerem se je za zmago potegovalo 17 držav, je 14-letnica dosegla izvrstno drugo mesto.

Nastop na mednarodnem odru si je izborila na zaključni prireditvi izbora najboljše slovenske skladbe v organizaciji Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. Takrat je dejala, da je vesela, že da bo nastopila, z izvrstnim nastopom pa je zelo zadovoljna predvsem njena mama Tjaša Kampos: ''Zelo smo ponosni in veseli, ker se nam zdi, da je Zara dosegla izjemen uspeh na tem tekmovanju, predvsem pa zaradi tega, ker je sporočilo njene pesmi šlo v svet, tako kot si je želela.''

Skladba nosi ime »V temi nisi sam« in izhaja iz njenih občutij. Govori o tem, da se ''vsak od nas v življenju lahko znajde pred stisko, ki boli, in pomembno je, da imaš takrat ob sebi nekoga, ki zna videti s srcem in ne z očmi,'' je Zara za naš radio povedala pred odhodom v nemško prestolnico.

Veseli so tudi v novogoriškem medobčinskem društvu slepih in slabovidnih. Predsednik Igor Miljavec: ''Mi smo zelo zadovoljni, kajti spet se je pokazal rezultat, da so v naše društvo včlanjeni tisti, ki res želijo napredovati. Zara je vzor, saj kot mlada punca uspeva na vseh področjih in ji iskreno čestitamo za ta velik rezultat za Slovenijo.''

Kakšnega posebnega sprejema ji še niso uspeli pripraviti, morda pa se bo to vendarle zgodilo v kratkem: ''Še zmeraj bomo z njo sodelovali, kajti ona je uspešna tudi na drugih področjih,'' še zaključi Miljavec.

(Foto: RTV Slovenija)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down