Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zakaj v Grgarju še ne gradijo vrtca?

V Grgarju že vrsto let čakajo na nov vrtec in potem ko je že vse kazalo, da bodo na terenu zabrneli stroji, pa gradbišče sedaj sameva. Rok za predajo vrtca je bil 5. januar, sedaj pa izvajalec za planom zaostaja dober mesec. Nov termin izgradnje vrtca je predviden v drugi polovici zime.

Če pri gradnji ne bo zapletov, se bodo uporabniki v nov vrtec vselili januarja prihodnje leto, so napovedali na mestni občini ob začetku rušenja starega vrtca. Sedaj gradnja zamuja za dober mesec, novogoriški župan Klemen Miklavič je zato predstavnike izvajalca, direktorja podjetja Dema Plus in vodjo gradbišča povabil v Novo Gorico. Na zamudo naj bo vplivale zlasti neugodne razmere na trgu gradbenega materiala in oviran transport iz drugih celin.

Poudaril je, da je zamudo potrebno nadoknaditi, ob tem pa paziti, da bo vrtec kvalitetno zgrajen

Izvajalec je po pojasnilih župana zagotovil, da so zdaj materiali dobavljeni in da se bo gradnja pospešila. Predvidoma drugi teden bodo zato postavili temeljni kamen in betonirali temeljno ploščo. Na mestni občini se nadejajo tudi sredstev iz Eko sklada, saj je vrtec temu primerno projektiran in bo energetsko učinkovit. Vrednost investicije, ki vključuje gradnjo vrtca z opremo, komunalno ureditev na območju vrtca in stroške nadzora, znaša 1,2 milijona evrov. Nov vrtec je zasnovan kot trioddelčni vrtec, skupaj z vrtcem bo preurejena tudi okolica, otroci pa bodo imeli tudi večje zunanje igrišče kot doslej.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down