Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Začenja se Poletje v Vipavskem Križu

Poletje v Vipavskem Križu

Danes se začenja Poletje v Vipavskem križu. Ob 20.15 bodo predvajali dvojezični dokumentarni film, ki prikazuje, kako so ljudje živeli na našem območju pred 3000 leti.

Nina Vrabec iz Glasbenega društva NOVA nam ob tem pove: ''Film je priporočila režiserka Anja Medved iz Goriške, ki nam pomaga z vsebinami. V goste smo povabili tudi Manco Vinazza iz oddelka za arheologijo na Filozofski fakulteti, ki bo vse skupaj predstavila še na malo bolj strokoven način in iz drugačnega pogleda.''

Prihodnji četrtek, torej 3. avgusta, je na vrsti Romantični komično dramski film Ekspres, celovečerni prvenec režiserja Igorja Šterka, v katerem se glavni junak, nevedoč, kam gre, z vlakom odpravi na pot brez povratka.

10. avgusta bo odzvenel Povodni mož. Gre za novo uglasbitev istoimenskega dela slovenskega literarnega mojstra Franceta Prešerna, ki je nastala v sodelovanju ameriškega pisatelja Noaha Charneyja in profesorice ter mitologinje Svetlane Slapšak. 18. avgusta bodo predstavljene osnove swinga, vse skupaj pa se zaključi 24. avgusta z nastopom mednarodne zasedbe afro-kubanske glasbe Salsonado.

Na večino prireditev je vstop brezplačen. Pred dogodki bo organiziran tudi enourni voden ogled po Vipavskem križu v organizaciji tamkajšnjega Zavoda. Obvezne so predhodne najave, vse informacije pa najdete na spletu.

(Foto: vipavskadolina.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down