Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za zunanji amfiteater v Novi Gorici še dodatnega pol milijona

Danes bo objavljeno ponovljeno javno naročilo za izvajalca del za gradnjo zunanjega amfiteatra, ki se bo nahajal za stavbo SNG v Novi Gorici. Ponudbe zainteresiranih gradbincev so na prvem razpisu namreč presegle vrednost prvega javnega naročila, ki je znašala 2,5 milijona evrov.

Novogoriška podžupanja Damjana Pavlica pojasnjuje: „Na prvem javnem naročilu, ki je bilo razpisano, so ponudniki dali višjo ceno, tako da nismo izbrali nobenega. Potrebno je bilo ponovno zaprositi Ministrstvo za kulturo, da smo dobili še dodatnih 500.000 evrov.“

Za gradnjo amfiteatra so z dodatnim denarjem Ministrstva za kulturo tako na voljo trije milijoni evrov: „Upamo, da bodo nekoliko nižje cene tudi zaradi nižjih cen materialov.“

Na območju, kjer bo postavljen amfiteater, so se pred kratkim v domeni novogoriške mestne občine sicer že izvajala gradbena dela. „Do sedaj je občina uredila infrastrukturo, to je komunalne priključke za amfiteater. Od tu naprej je investicija na strani države – Ministrstva za kulturo in SNG, “ pojasnjuje Domen Mozetič, županov svetovalec za prostor.

Občina je sicer že lani zemljišča, na katerih bo stal objekt, prenesla na državo.

Amfiteater za novogoriškim SNG bo prvi infrastrukturni projekt, ki se bo uresničil v okviru Evropske prestolnice kulture 2025. Temeljni kamen zanj je bil postavljen maja. Zunanji avditorij bo sprejel okoli 500 obiskovalcev, ponujal pa bo možnosti za urizoritev številnih dogodkov naprostem od začetka pomladi pa do pozne jeseni. Gradil se bo fazno: najprej pokriti oder in tribune, nastavljena bo tudi poglobitev za orkester. Naslednja faza, ki ni vključena v 3-milijonski proračun, pa bo vključevala še pomično nadkritje tribun.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down