Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za zmanjšanje poplavne ogroženosti Vipave pridobili evropska sredstva

Vipava Rence Vogrsko

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za 1. fazo projekta »Zmanjšanje poplavne ogroženosti porečja Vipave«.

Direkcija Republike Slovenije za vode bo z odobrenimi evropskimi sredstvi izvedla ukrepe za zmanjševanje poplavne ogroženosti na treh od šestih območij pomembnega vpliva poplav porečja Vipave, in sicer Vrtojba – Šempeter pri Gorici, Vipava in Renče. Projekt vključuje tudi izdelavo celovite hidrološko-hidravlične študije za porečje Vipave.

Na podlagi celovite študije, ki bo obravnavala celotno porečje, od izvirov do izliva v Sočo, vključno z vsemi pritoki, bodo potrjene najustreznejše rešitve za zmanjšanje poplavne ogroženosti. Hkrati bodo opredeljeni protipoplavni ukrepi, ki bodo predmet druge faze projekta.

Projekt se bo izvedel v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027, pri čemer zasleduje cilju spodbujanja prilagajanja podnebnim spremembam in preprečevanju tveganja nesreč ob upoštevanju ekosistemskih pristopov.

Za projekt, vreden nekaj več kot 12 milijonov evrov, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 10 milijonov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down