Lokalna akcijska skupina Vipavska dolina bo spodbujala lokalno samooskrbo in potrošnjo sonaravno pridelane hrane. Jeseni se bodo trije LAS-i, ki pokrivajo območje 10 občin zahodne Slovenije, in eden iz Hrvaške, skupaj lotili prehoda na sonaravno oskrbo s hrano z novim projektom, ki bo trajal dobri dve leti.
Tina Velikonja iz Občine Ajdovščina:
Kaj bodo pridobili z aktivnostmi, ki so usmerjene v krepitev lokalne samooskrbe in potrošnjo ekološko in biodinamično pridelane hrane skozi ozaveščanje kupcev in spremembo nakupnih navad potrošnikov?
Na osnovi povezovanja obstoječih in potencialnih lokalnih ponudnikov, društev, lokalnih skupnosti ter izobraževalnih in razvojnih ustanov želijo vzpostaviti kratke oskrbne verige s sonaravno hrano.
Za projekt so iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja pridobili okrog 280.000 evrov, od tega Občina Ajdovščina dobrih 75.000 evrov.