Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za počitnice otrok iščejo animatorje prostovoljce

Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško so v polnem teku priprave na letovanja šoloobveznih otrok, v glavnem tistih is socialno ogroženih družin. Število kolonij ostaja enako kot lani, to velja tudi za število otrok, ki se jih bo lahko udeležilo. Društvo jih bo gostilo v Savudriji, Piranu in Trenti in kot pravi zadolžena za prostovoljstvo pri društvu Amadea Fiorelli, so se prosta mesta ponekod hitro zapolnila.

Savudrija in Piran sta že polna, morje je le morje, prosti pa so še tabori v Trenti. V domu Triglavska roža potekajo zdravstvena letovanja, in sicer v začetku julija šport in planinarjenje, konec avgusta preživetje v naravi, vmes pa potekajo jezikovni tabori angleščine in francoščine.

Za eno vrsto teh počitnic je mogoče uveljaviti sofinaciranje iz zdravstvenega regresa in iz sklada Pomežik soncu, za jezikovne tabore v Trenti pa iz sklada društva Kapljica Soče. Toda vse skupaj bo možno izvesti le ob pomoč skrbnih rok. In društvo zato k sodelovanju na kolonijah vabi prostovoljce.

Pri letovanjih so poleg otrok in mladostnikov glavni člen animatorji. Na društvu imamo dolgoletne izkušene animatorje, medse pa vabimo mlade, lahko tudi starejše, ki jih veseli delo z otroki. To so lahko študenje, dijaki 4. letnikov oziroma kdorkoli, ki je polnoleten in rad dela z otroki. Posebej zaželjeni so pedagogi, vzgojitelji, športniki, likovniki, plesalci, ljubitelji narave. To je odlična priložnost, da
preizkusijo pridobljeno znanje in veščine in da vsi skupaj ustvarimo lepe, zdrave in predvsem varne počitnice za otroke
.”

Sogovornica je dodala še, da prvi in zadnji teden počitnic na sedežu društva v Novi Gorici za najmlajše pripravljajo dopoldanske ustvarjalnice.

(foto: MDPM za Goriško)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down