Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za krmilo zavoda Turizem dolina Soče noče nihče poprijeti

Na razpis za direktorsko mesto Javnega Zavoda Turizem dolina Soče se ni prijavil nihče. S 6. avgustom bo do imenovanja novega direktorja oziroma največ za eno leto funkcijo vršilca dolžnosti opravljal dosedanji podžupan občine Kobarid Marko Miklavič.

Tako so odločili na nedavnem skupnem sestanku, katerega so se udeležili župani vseh treh občin ustanoviteljic zavoda, direktor zavoda v odstopu, predsednica sveta zavoda in predsednica strokovnega sveta zavoda in ki je bil sklican zaradi neusklajenosti proračuna Občine Bovec s ključem akta o ustanovitvi za sofinanciranje skupnih služb zavoda.

Župan občine Bovec Valter Mlekuž: "Glede na to, da se na razpis, ki je bil objavljen, ni prijavil nihče, smo morali vsi trije župani določiti v.d.-ja. Vemo, da v avgustu, glede na odstop, poteče mandat dosedanjemu direktorju. Odločili smo se, da postavimo podžupana, in sicer soglasno smo potrdili Marka Miklaviča, dosedanjega podžupana Občine Kobarid."

Mlekuž verjame, da bo Miklavič uspel povezati vse tri občine in predstaviti občinskim svetom, zakaj je pomembno, da so občine doline Soče skupaj. "Seveda pa je na nas, na Občini Bovec, da zagotovimo tista sredstva, ki morajo biti za delovanje skupnega zavoda, ampak, glejte, jaz sem tudi zadnjič na seji občinskega sveta prirpavil rebalans. Svetniki so to zavrnili. Če bo obrazložitev prava, če se bo našlo skupni jezik, bom na naslednji seji, ko bo, še enkrat poskusil prepričati svetnike, da ta denar zagotovimo, drugače pa res ne vem, kaj bomo s tem naredili."

Mlekuž še predvideva, da je bil eden izmed ključnih razlogov, da se na razpis za direktorja ni prijavil nihče, ravno negotova situacija v občini Bovec.

Sicer je denar za zavod, zaradi take zahteve svetnikov, izvzet iz trenutnega predloga rebalansa proračuna, o katerem se ravno danes zaključuje glasovanje preko korespondenčne seje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down