Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za iskanje nadomestne lokacije za zbirni center odpadkov v Vrtojbi bodo ustanovili komisijo

Saga z zbirnim centrom na nekdanjem Mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi se nadaljuje. Ker nima ne gradbenega ne uporabnega dovoljenja, prisotne so tudi pritožbe glede smradu, se občinska opozicija, ki jo sestavljata svetniški skupini Gibanje Svoboda in Socialni demokrati, ne strinja s trenutno lokacijo. Svetniki so predlagali ustanovitev posebne komisije, katere glavna naloga je v čim krajšem času najti ustrezno nadomestno lokacijo. S predlogom se strinja tudi župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk:

Predlog, ki je bil izpostavljen na občinskem svetu, da bi se morda imenovalo komisijo, se mi zdi sprejemljiv, ki bi preučila možnosti umestitve zbirnega centra na kakšno drugo lokacijo in tudi ugotovila ali je kakšna druga ugodna ali smiselna varianta za organizacijo zbiranja komunalnih odpadkov, zato smo pač ta sklep tudi podprli in v komisijo imenovali člane. Komisija bo z delom začela. Če bo komisija našla boljše variante, bomo rade volje prisluhnili in tudi pripravili še kakšne bolj konkretne predloge.“

Komisijo bo sestavljalo 6 članov, ki jih imenuje občinski svet, in dva, ki jih imenuje župan Turk sam. Z delom in ustreznimi rešitvami bo komisija morala pohiteti, saj se že zelo mudi s sprejetjem občinskega prostorskega načrta, na katerega podjetniki čakajo že 6 let.

Jaz bom predlagal, da se OPN sprejme preden bo komisija našla ustrezno rešitev, ker se bojim, da je prav kmalu ne bo. Ali no pa to sprejemljivo ali ne, pa ne vem. Nekoliko bi še s tem počakali, veliko pa ne več.“

Poročali smo že, da podjetniki v Občini Šempeter-Vrtojba že z velikim cmokom v grlu čakajo na OPN. Slednjemu kasneje sledi še občinski podrobni prostorski načrt, za katerega se tudi predvideva, da bo do končnega sprejetja porabil nekaj časa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down