Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za amfiteater ob SNG Nova Gorica objavljeno javno naročilo

V novogoriškem Slovenskem narodnem gledališču so se pred kratkim razveselili podpisa dokončne pogodbe z Ministrstvom za kulturo glede izgradnje zunanjega amfiteatra. Novo prizorišče za kulturne prireditve bo zgrajeno med stavbo gledališča in knjižnico.

Direktorica SNG Mirjam Drnovšček pojasnjuje:

Končno se stvari premikajo, vemo, da se je vmes menjala vlada, zato je bilo vmes nekaj zastoja, kot se vedno zgodi pri birokraciji, ampak podpisali smo še dokončno pogodbo z ministrstvom in v petek je bilo na portalu javnih naročil tudi objavljeno naročilo za iskanje izvajalca.“

Drnovščkova se nadeja, da bodo ustreznega izvajalca čim prej dobili in da na postopek ne bo pritožb, tako da bi lahko že letos začeli z izgradnjo. Če bo vse potekalo brez zapletov, bodo prvo lopato zakopali oktobra, prve prireditve pa bi se tam začele odvijati v letu 2024.

Gre sicer za dolgo pričakovani projekt, ki ga bodo v SNG Nova Gorica dobili trideset let po preselitvi v objekt na sedanji lokaciji.

Ko se je gradilo gledališče, je bil mišljen tudi ta zunanji avditorij. Sedaj končno po tolikih letih ga bomo dobili.“

Amfiteater bo sprejel okoli 500 obiskovalcev, postal naj bi ne samo regijsko, ampak tudi čezmejno kulturno središče in eno izmed prizorišč v letu Evropske prestolnice kulture leta 2025.

Foto: Mateja Pelikan

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down