Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z rebalansom novogoriškega proračuna dodatnega četrt milijona za krajevne skupnosti

Rebalans proračuna novogoriške mestne občine, ki vključuje predvsem investicije, ki so lahko zaključene v letošnjem proračunskem letu, je sprejet. Novih večjih investicij občina letos ne bo začenjala, saj je po besedah župana Sama Turela treba najprej dokončati te, ki so v teku. Poleg tega pa se je občina v zadnjih štirih letih zadolžila za 15 milijonov evrov. Rebalans na prihodkovni strani predvideva 60, na odhodkovni pa 62 milijonov evrov.

Rebalans proračuna, poleg poldrugega milijona za infrastrukturne investicije, povezane z Evropsko prestolnico kulture, namenja pol milijona za investicije v teku: to sta Poslovno ekonomska cona Kromberk in ureditev rafutskega parka. Sredstva za krajevne skupnosti pa iz 1,4 milijona dvigujejo za dodatnih 250.000 evrov.

Poudariti moram, da so bili vsi ti projekti oziroma zahteve izključno v dogovoru s predsedniki in sveti krajevnih skupnosti, tako da smo dejansko poiskali tiste potrebe. Želja je še veliko, ampak to bomo morali reševati v prihodnosti. Glavnino smo namenjali investicijam in investicijskemu vzdrževanju krajevnih skupnosti,“

pojasnjuje novogoriški podžupan Marko Tribušon in dodaja, da so pri investicijah v krajevnih skupnostih poudarek namenili tudi urejanju športnih in otroških igrišč.

Znižala pa se je postavka za vzpostavitev kolesarskega omrežja, in sicer za 200.000 evrov. To pa zato, ker na račun gradnje novogoriškega zdravstvenega doma in prenove Cankarjeve ulice občina sedaj ne bo izvedla celovite sanacije Rejčeve ulice, ampak bo zagotovila le njeno začasno ureditev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down