Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z letino kostanja na Goriškem zadovoljni

Foto Prispevki (3)

Sezona nabiranja in peke kostanja je odprta. V ta namen imamo v Sloveniji veliko število praznikov, kako pa so z letino zadovoljni na goriškem območju?

''Letina kostanja je bila dobra, odlična. Letos je bilo lepo vreme, deževno, ni bilo suše, tako da je kostanj lep, zdrav, veliko ga imamo, še vedno pa je med 200 in 300 dreves, s katerih ljudje ne pobirajo, velik oje pa tudi zaraščenih in mrtvih dreves,'' je povedal Marko Kompara, predsednik Kulturnega turističnega društva Vitovlje, ki tudi letos organizira praznik kostanja.

Ta bo že 26. po vrsti, odvil pa se bo v soboto, 21., in nedeljo, 22. oktobra. V soboto v Vitovlje prvič prihaja Ansambel Stil, za njimi pa se boste lahko zibali v ritmih skupine Parni Valjar.

Večina dogajanja se bo odvila v nedeljo, ko bo od 14. ure dalje odprta vitovska kuhna domačih jedi, različna turistična društva se bodo pomerila v zanimivem tekmovanju, lahko boste sodelovali v nagradni igri z bogatimi nagradami, ogledali si boste lahko razstavo kostanja in izdelkov domače obrti, skozi ves popoldan pa bo zabavala glasbena skupina Mladi Gamsi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako doživeti advent z Martinom Golobom, v četrtek

Preberi več

Trajno travinje: ovira za priključitev na namakalni sistem? To sredo, ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down