Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S podjetniško inovativnostjo dijakov prihodnje leto do Guinessovega rekorda

20240118 132838

Primorski tehnološki park je ta teden v so-organizaciji z Regionalno razvojnim centrom Koper, Posoškim razvojnim centrom, Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina in Idrijsko-cerkljansko razvojno agencijo ter s podporo nekaterih podjetij iz lokalnega gospodarstva organiziral start-up izziv za dijake POPRI 2024.

''Popri start-up izziv za dijake je potekal 4 dni, od ponedeljka do četrtka, udeležil ose ga je 209 dijakinj in dijakov. Delavnice so potekale na 5 lokacijah na celotnem območju Primorske, od Kopra do Tolmina (ne smemo pozabiti na dijake iz zamejstva, op. p.). Dijaki so oblikovali 45 podjetniških ekip ter prav toliko izdelkov in storitev,'' je povedala direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh.

Takšni izzivi so pomembni, da mladi že v srednji šoli dobijo prvi stik s podjetništvom in se naučijo razmišljati v tej smeri ter odzivati na izzive sodobnega sveta. Dolgoročen cilj projekta pa je simultano izvajanje start-up izziva po vsej Sloveniji in postavitev Guinessovega rekorda: ''Mi smo začeli s start-up izzivi na Goriškem, lani smo prvič imeli simultano izvajanje v Goriški regiji na 4 lokacijah, letos smo to razširili še v Slovenska Istro. Cilj naslednjega leta je, da start-up izziv za dijake postane vseslovenski, mi se s partnerji pogovarjamo, mi so zainteresirani, tako da računamo, da naslednje leto pokrijemo celo Slovenijo in se prijavimo za Guinessov rekord.''

S potekom start up izziva, z dijaki in njihovimi poslovnimi idejami so na Primorskem tehnološkem parku, mentorji in podporniki zelo zadovoljni. Treba je povedati, da je prav inovativnost ena izmed pomembnejših veščin, ki jih delodajalci pri pridobivanju nove delovne sile cenijo in iščejo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down