Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vrtec v Selu v fazi sanacije

Foto: Občina Ajdovščina

Toča, ki je po Vipavski dolini klestila konec julija, je poškodovala tudi streho vrtca v Selu, ki pa je bila že pred tem precej dotrajana.

Škode sicer ni veliko, razkrije ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina Alenka Močnik: ''Konec meseca julija je bila močnejša toča v tem predelu Vipavske Doline in je dodatno načela našo ravno streho. Ponjavo smo že ščitili v zimskem času, ampak toča je naredila dodatne luknje in voda nam je vdrla pretežno v sanitarije, torej otroške umivalnice in WC-je, ter v sanitarije za osebje.''

Igralnice so ostale suhe. Občina Ajdovščina je nemudoma pristopila k sanaciji. Največja težava je bila najti prostega krovca, po nedavnih neurjih v državi so namreč to najbolj iskani mojstri. Gasilci so uspeli zavarovati pohištvo.

''Samo začasno se je preplastila celotna streha, v prejšnjem tednu smo uspeli dobiti izvajalce, da so prelepili z dodatno zaščitno folijo celotno streho, je pa namen Občine Ajdovščina, da do meseca novembra kompletno saniramo celotno strešno kritino, ker je dotrajana in poškodovana,'' doda Močnikova.

V tem tednu se bo saniralo še strop v poškodovanih prostorih, uredilo svetila in vso potrebno elektrifikacijo. Na koncu jih čaka še čiščenje in postavitev opreme. Vrtec v Selu preko poletja obiskuje manj otrok, kot v sezoni, tako je bil pred poškodbo tudi nekaj časa zaprt, prisotni otroci pa so v tem obdobju obiskovali vrtec v Črničah. Do ponovnega odprtja vrtca v Selu, predvidoma bo to 1. septembra, del otrok nadaljuje obiskovanje vrtca v Črničah, del otrok pa starši vozijo v vrtec Ob Hublju v Ajdovščini.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down