Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vrednota miru se bo širila med sprehodi po kraških poteh

Ta konec tedna bo v našem čezmejnem prostoru odmevalo sporočilo miru. Več italijanskih in slovenskih organizacij, med katerimi Kulturni dom Nova Gorica, Fundacija poti miru v Posočju in Zavod Miren Kras že drugič zapored organizirajo dogodek Zvoki miru.

Direktorica Zavoda Miren Kras Ariana Durnik napoveduje:

"2. in 3. september krasen projekt Zvoki miru, kjr imamo čezmejni projekt: dvakratni dopoldanski pohodi po Poteh miru. Najprej na slovenski, naslednji dan na italijanski strani. In zvečer krasni koncerti klasične glasbe, torej vrhunske zasedbe, ki prihajajo iz cele Evrope."

Koncerta sta brezplačna. V soboto bo odmevalo v avli Pomnika Miru na Cerju, ko bo ob 20. uri nastopil čezmejni godalni trio, ki ga tvorijo Riccardo Penzo in Hanna Schmidt na violini ter Ema Krečična violončelu. V nedeljo pa se koncertno dogajanje seli na italijansko stran, in sicer v Dolino bersaljerjev pri hribu Sei Busi v ronkah, kjer bo ob 18. uri nastopila italijanska kantavtorica Amara.

Prijave na vodena pohoda se zaključujejo jutri, 30. septembra. Zainteresirani se lahko prijavijo za sobotni voden pohod na info@mirenkras.si, za nedeljski pa na info@associazioneprogettomusica.org .

Sicer pa se bodo v destinaciji Miren Kras že konec septembra, 22. in 23. septembra, ponovno poklonili vrednoti miru.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down