Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vozni park se veča, a kar nekaj vozil nima strehe nad glavo...

Gasilci Novosti

Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota Nova Gorica je danes prevzel dve novosti: hitro tehnično reševalno vozilo in modul za prevoz vode na terenu. Kljub sodobni opremi, pa v zavodu že vrsto let opozarjajo na prostorsko stisko.

Čemu sta namenjeni novosti v voznem parku novogoriške poklicne enote, je pojasnil poveljnik Simon Vendramin: „Hitro tehnično reševalno vozilo je namenjeno v prvi vrsti za reševanje v cestnem prometu za tehnične intervencije, kakor tudi za druge vrste manjših, tehničnih intervencij. Medtem ko je modularno vozilo namenjeno za prevoz oziroma dostavo vode za potrebe gašenje, tako za oskrbo tovornjakov, bazenov, tako fiksnih kot premičnih, kakor tudi za prevoz pitne vode.

Za hitro reševalno vozilo so odšteli 153.000 evrov, ki so jih pridobili iz sredstev za sofinanciranje delovanja enot širšega pomena (GEŠP) in iz sredstev Požarnega sklada mestne občine Nova Gorica. Za modul so medtem namenili 68.000 evrov, ki so jih pridobili iz evropskega projekta Karst safe, Interreg Slovenija-Italija in iz Požarnega sklada mestne občine Nova Gorica.

Vozni park se veča, a kar nekaj vozil nima strehe nad glavo, poleg tega postajajo prostori vedno bolj omejujoči, pa je povedal direktor poklicne gasilske enote Aleš Bajec. V preteklosti so že večkrat opozorili na to, a kaj več kot do pogovorov ni prišlo. „Naš zavod je bil ustanovljen pred 32 leti in še vedno nima svojih prostorov. Smo najemniki gasilskega društva, plačujemo najemnino in mislim, da bi s temi sredstvi, ki jih plačujemo, se že kaj premaknilo, da bi prišli do svojega doma."

Trenutno se pogovori vrtijo v smeri nakupa zemljišča ali dogradnje obstoječih prostorov, kjer bi prav prišel tudi poligon za usposabljanje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down