Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Vodovod končno na Širokem

Na Širokem na Tolminskem bodo le dočakali vodovod. "Zelo smo veseli, da se bo kmalu zagotovilo normalno vodooskrbo zaselkoma Kal in Široko," je zadovoljen predsednik KS Tolminski Lom Matjaž Žbogar. Župan Uroš Brežan je po podpisu pogodbe z izvajalcem povedal:

"Pred dvemi leti smo priključili na centralni vodovod z Odlaščico naselje Tolminski Lom. Zdaj začenjamo naslednjo fazo tega projekta, to je vodovod na Široko iz Tolminskega Loma. V naslednji fazi, ki se sedaj že projektira in je predvideno, da bo pridobljeno gradbeno dovoljenje do konca letošnjega leta, pa bomo šli iz Tolmisnkega Loma proti Kanalskemu Lomu."

Kjer je pomanjkanje vode v sušnih obdobjih najbolj pereče. Pri tem upajo, da bodo deležni podpore tudi iz načrta za okrevanje in odpornost. Kal in Široko bosta prva zaselka v tej krajevni skupnosti, ki bosta na novo priključena na javni vodovod, kar je bilo sicer predvideno že v lanskem letu, a so sredstva prenesli. Zakaj?

"In sicer v veliki meri zaradi tega, ker je prišlo do večjih okvar na centralnem vodovodu od Zadlaščice proti Mostu na Soči in tudi naprej. Na ta vodovod je priklopljena tudi poslovna cona v Poljubinju in iz tehničnega, strateškega pa tudi finančnega vidika, smo morali prioritetno se ukvarjati z temi okvarami, oziroma tem dotrajanim vodovodom. Zato smo izvajanje tega dela proti Širokemu zamaknili."

Deli z drugimi:
Aktualno

MEDVRSTNIŠKO NASILJE - "To je šlo že čez vse meje", pravi dr. Zdenka Zalokar Divjak - četrtek na Robinu

Preberi več

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Pašta Fešta in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down