Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vodenje Zavoda GO!2025 prevzema Novogoričan Gregor Karer

Z današnjim dnem je vodenje Zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica v funkciji ustanovnega v. d. direktorja zavoda prevzel Novogoričan Gregor Karer, so sporočili iz mestne občine. Javnosti je trenutno poznan kot direktorj Agencije GIG, katere ustanovitelj je.

Karera je s sklepom imenoval novogoriški župan Klemen Miklavič, zavod bo vodil do imenovanja direktorja, ki bo predvidoma potrjen na februarski seji novogoriškega mestnega sveta. Razpis za direktorja bo objavljen še letos.

Gregor Karer je ob imenovanju izpostavil, da je EPK 2025 priložnost za regijo in na kratko rečeno najlepši projekt, ki obstaja v tem trenutku. Med njegovimi prvimi nalogami bo zagon zavoda v praksi, postavitev kadrovskega organigrama in izvedba vseh ključnih postopkov za funkcioniranje zavoda.

Gregor Karer, rojen leta 1982, je osnovno in srednješolsko izobraževanje zaključil v Novi Gorici, največ mladostnih ur pa je preživel ob šahovnici. Diplomiral je iz ekonomije (smer management in organizacija, dodatno smer marketing).

Sicer pa je kultura "njegov najzvestejši spremljevalec, saj v njej tako ali drugače deluje že celo življenje," so sporočili iz mestne občine. Deloval je v nevladnih organizacijah in se udeleževal mednarodnih izobraževanj. Že več kot desetletje je ustanovitelj podjetja Agencija GIG, katere ustanovitelj je. "V tem času je imel priložnost sodelovati z največjimi imeni domače in tuje glasbene scene, svoje znanje in sposobnosti pa dokazuje pri organizaciji in produkciji še tako zahtevnih projektov. "

O projektu Evropske prestolnice kulture Gregor Karer razmišlja takole: »EPK združuje in kulturo in podjetništvo in nove ideje, podiranje mej, vse, kar tudi sicer sodi med moje vrednote in moja načela. Na nas vseh je, da vsem izzivom damo priložnost in da podremo meje, da razmišljamo širše. EPK dojemam kot postavitev primera dobre prakse, ki je potem lahko tudi iztočnica za vse ostale evropske države. Evropa ima že na bankovcih okna, mostove, torej simbole povezovanja. In če smo se odločili, da gremo to pot, jo moramo tudi živeti, ne pa samo imeti formalno zapisano na papirju.»

O nalogi, ki ga zdaj čaka, pa je povedal: »Nisem si sam izmislil tega projekta. Vstopil sem v eno čudovito sobo, ki so jo oblikovali drugi ljudje. Prvi cilj je, da te ljudi spoznam in iskreno upam, da me bodo vzeli za svojega. Ponudil bom  znanja, ki jih imam in ki so mogoče zdaj manjkala. Tu mislim predvsem na organizacijska znanja. In nato, da skupaj kot celota pripravimo ta zavod, ta projekt, da bo čim boljše funkcioniral.»

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down