Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski TRG ostal brez direktorja

Lanskega avgusta je vodenje vipavskega Zavoda za turizem TRG prevzel David Bratož, po le petih mesecih pa v teh dneh odstopil.

Vipavski župan Anton Lavrenčič ne pozna pravega razloga za takšno odločitev: ''Če sem pošten, sva z Davidom dobro sodelovala, nisva imela problemov, tudi na začetku, ko je nastopil funkcijo, sva se dobila in pogovorila o nekaterih stvareh. Potem pa sem kar tako na hitro izvedel, da je odstopil. Verjetno je imel svoje razloge.''

Za vipavsko občino je pomembno, da bo delo kljub temu nemoteno teklo naprej in da bodo uspeli uresničiti vse tiste dogodke, ki so za Vipavo in okolico tradicionalni ali pa so jih načrtovali. Bodo iskali novega direktorja s ponovnim razpisom?

''O tem razmišljamo, moramo stakniti glave skupaj in se zmeniti tudi mi sami, kaj bi radi točno imeli in kam bomo šli ter kaj nam bodo omogočale finance. Mislim, da je bil ravno to največji problem,'' zaključuje Lavrenčič.

Ekonomista Davida Bratoža je svet zavoda na lanskem razpisu izbral med šestimi prijavljenimi kandidati, z njegovim imenovanjem je soglašal tudi vipavski občinski svet. Bratož je na tem mestu nasledil dotedanjo direktorico Barbaro Repovš, ki se je na razpisu prav tako potegovala za drugi štiriletni mandat.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down