Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski svetniki potrdili rebalans proračuna

Vipavski svetniki so potrdili rebalans proračuna. Nujen je bil zaradi nenačrtovanih izdatkov je povedal vipavski župan Anton Lavrenčič.
"Gre se predvsem tukaj, da končamo klimatizacijo osnovne šole, ki smo jo začeli lani, rad bi, da enkrat to končamo in potem s tem zaključimo. Potem za Goleo je bilo 21.000, da naredimo energetski koncept naše občine, ta lokalni energetski koncept, ker ga moramo imeti, če bo kdaj kakšen razpis pač moramo imeti razpisne pogoje, da se bomo lahko prijavili. Nekaj bomo dali za ta skate park, ker je to dobra ideja; naredimo najprej razpis, potem bomo videli, če se lahko prijavimo za kakšna sredstva."


Nekaj denarja je bilo potrebno dodati tudi za projekte, ki še potekajo.

"Plačati je bilo potrebno na Slapu pondus, ker se je zavleklo zaradi tožbe. Bili smo neuspešni ampak kot ste sami videli na koncu smo vseeno še privarčevali 14.000; ampak tudi to je treba plačati, ker se še iz leta 2018 vleče. Potem na Slapu delamo kanalizacijo in tukaj je bilo potrebno narediti še neka dodatna dela, kot so meteorne vode, in to velja še 55.000. In pa čebelnjak."


Precejšnja sredstva pa bo morala vipavska občina nameniti za kazni zaradi Lanthierijevega parka.

"Kar kočljiva točka, ki se vleče že iz zgodovine. To je bilo potrebno plačati, moramo plačati, drugače bomo imeli račun zaprt in res je, nepotrebno je bilo plačevati ta denar, ampak zdaj smo to sprejeli in moramo to narediti. Svetniki so se odločili, da moramo poiskati krivce, ga že iščemo, upam, da bomo krivca poiskali. Kaj bo ta krivec naredil, pa ne vem, no. Ampak to je bilo treba plačati."


Rebalans proračuna je bil na koncu potrjen. Občina Vipava sicer letos načrtuje za dobrih 9,3 milijona
evrov prihodkov in za dobrih 13 milijonov evrov odhodkov, kar ostaja enako kot v že sprejetem
proračunu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down