Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski občinski nagrajenci: Pihalni orkester Vrhpolje, Športno društvo Nanos in Škofijska gimnazija Vipava

Občina Vipava danes praznuje, v spomin na dogodke dogodke 26. junija 1991, ko so v Vrhpolju, neoboroženi domačini postavili živo barikado in več ur preprečevali napredovanje tankovski koloni jugoslovanske armade.

Leto so zaznamovale številne investicije v komunalno infrastrukturo, izpostavlja župan Goran Kodelja. „Zaključujemo kanalizacijo Podboršt - Dobrava v Podnanosu, začeli bomo s tretjo fazo izgradnje kanalizacijskega omrežja na Slapu, takoj v začetku julija imamo 400.000 evrov vredno investicijo v rekonstrukcijo osrednje čistilne naprave v Vipavi, do konca leta – sem prepričan, da nam bo uspelo – delamo projektno dokumentacijo – da začnemo tudi z izgradnjo novega vodohrama na Gočah v vrednosti krepko čez 300.000 evrov.“

V teku je tudi izgradnja kanalizacijskega voda Duplje-Zemono, računajo pa tudi, da bodo uspešni na razpisu za evropska sredstva za 2 milijonski projekt, kanalizacijo Lože – Manče. Največja investicija v občini, ki bo zaključena jeseni, pa je okrog 3-milijonska rekonstrukcija izvirov in struge reke Vipave v sodelovanju z Direkcijo za vode.

Danes pa bodo v ospredju občinski nagrajenci, slavnostna seja s podelitvijo priznanj bo ob 11.ih v dvorcu Lanthieri: „Priznanje občine bo prejelo Športno društvo Nanos, Podnanos, glede na to, da gre za amatersko športno društvo, za vrhunske dosežke, ki jih njihovi člani dosegajo tudi v mednarodnem merilu, to društvo letos praznuje 20. letnico obstoja. Pa dve plaketi, najvišji priznanji občine: letos dobita Pihalni orkester Vrhpolje, ki praznuje 20. letnico delovanja in Škofijska gimnazija Vipava.“

Gimnazija, ki se tudi po številu zlatih maturantov postavlja ob bok najboljšim gimnazijam v državi, obeležuje 30. letnico delovanja, saj je vrata za dijake in dijakinje odprla septembra 1991. Jubilej bodo obeležili na današnji prireditvi v športni dvorani gimnazije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down