Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski Cirius znova pušča odtis

Cirius Vipava

Vipavski Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Cirius tudi ta teden organizira Festival Pustimo odtis, vse v krogu se vrti, ki se je začel včeraj, traja pa vse do sobote. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu vključevanja oseb s posebnimi potrebami v javno življenje in delo ter dvigovanje družbene tolerance do vsake drugačnosti.

''Festival je namenjen širši javnosti in povezovanju naših učencev s širšo družbo,'' je povedala Julija Leben iz Ciriusa.

Pripravili so številne dogodke, namenjene tako izključno uporabnikom kot tudi širši javnosti, veliko se bodo povezovali z okoliškimi šolami in vrtci. Dogajanje se je začelo včeraj s šiviljsko delavnico v Vipavi in Delavnico igrive grafike v ajdovski Hiši mladih. Danes je, prav tako v Hiši mladih, na vrsti Glasbena delavnica s sproščanjem.

Zelo pomemben dogodek se bo odvil v sredo, ko ob 19. uri v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini pripravljajo Dobrodelni večer, ki bo obeležil 25 let plesno-gibalne terapije in delovanja plesne skupine Vrtiljak Ciriusa Vipava.

''Zbrana sredstva bodo namenjena nadaljnjemu programu plesno-gibalne terapije, ustvarjanju plesne skupine Vrtiljak in glasbenim projektom v Ciriusu Vipava. Na dobrodelnem večeru se bodo poleg naših otrok na odru predstavili še glavna gostja Lara Jankovič, plesalki Tjaša Bucik in Patricija Crnkovič, plesna šola GoKaos iz sosednje Gorice in SwingUsakPatk, ki bo po plesno-glasbenem programu na odru priredila v preddverju tudi Swing večer v avli dvorane,'' je dejala organizatorka Katja Bucik.

Vstopnine ni, daruje pa lahko vsak, kolikor je v njegovi moči. V četrtek sta na vrsti dve glasbeni delavnici v sodelovanju z VDC Ajdovščina Vipava ter s Centrom starejših Pristan Vipava. V petek na Gradišču pri Vipavi pride na vrsto likovni ex tempore, festival pa se zaključuje v soboto, ki bo namenjena druženju med starši, učenci in zaposlenimi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down