Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavci bodo iskali krivca zaradi plačil visokih kazni

Z rebalansom letošnjega občinskega proračuna je Občina Vipava zagotovila denar za poplačilo kazni in terjatev. Več kot 350.000 evrov so tako namenili za plačilo kazni inšpekcije za Lanthierijev park in terjatve podjetja Pondus, ki je gradilo kanalizacijo na Slapu.

Svetnica Ida Ferjančič iz Liste Za ljudi:

"Kazen za vipavski park je res enormna in ker se ni pravočasno odreagiralo na te prihajajoče kazni. V začetku je zgledalo, da bodo majhne, ampak na koncu je številka velika. Niso bili dovolj pozorni na te stvari. Šlo se je na lepe besede in na obljube, na dogovor pač, da nekako bodo ustavljene te kazni, ampak niso bile, so tekle kar naprej."

Kot edina od prisotnih 15 svetnikov na seji je glasovala proti predlogu rebalansa proračuna, ki je bil tako potrjen. Dodaja je še, da jo lep primer, kako se ne sme delati z javnim denarjem. Prav zato so svetniki pozvali župana, naj občina poišče krivca za take napake v preteklosti, za katere sedaj plačujejo. Svetnik Mitja Volk:

"Zaradi oškodovanja občinskega proračuna predlagam, da bi bilo potrebno podati kazensko ovadbo zoper znani ali neznani osebi, saj kljub opozorilom inšpekcije niso bile odpravljene nepravilnosti v zadevi Park. V kolikor se občinski svet na tako ravnanje ne odzove, avtomatsko prizna soodgovornost nespametnega ravnanja."

Župan Anton Lavrenčič pa se  zaveda, da so kazni res nepotrebne, vendar jih morajo plačati, saj bi v nasprotnem primeru lahko prišlo do blokade občinskega računa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down