Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vinski kritik James Suckling v Brdih: "Okusil sem odlična vina."

Pretekli teden se je v Brdih mudil mednarodno priznani vinski ocenjevalec James Suckling, ki velja za enega najvplivnejših kritikov vina na svetu.

Spomnimo, v začetku leta je na njegovem dogodku v Miamiju med 300 povabljenimi sodelovala tudi vinarska hiša Marjana Simčiča, v začetku poletja pa na newyorškem dogodku kot edina iz Slovenije vinarska hiša Movia.

V tokratnem obisku Brd se je oglasil pri obeh vinarjih ter v Grediču, kjer je okusil vina več briških vinarjev, o izkušnji pa na družabnem omrežju facebook zapisal, da je v Brdih okusil veliko odličnih vin ter da so imela okušena vina globino in intenzivnost zaradi odličnega vinogradništva na pobočju in vinarstva z nizkim posegom.

"James Suckling naše delo in naša vina spremlja že več kot 20 let in izjemno ponosni smo, da je danes ponovno prišel v Brda na naše povabilo in poskusil naša vrhunska vina, ki jih pridelujemo na trajnostni način in z veliko skrbnostjo cele ekipe. Skupaj z Jamesom smo si na našem posestvu ogledali nekaj izjemnih vinogradniških CRU leg, kjer pridelujemo prvovrstno grozdje za našo premium linijo Opoko in se pogovarjali o biodinamičnih pristopih, ki jih natačno planiramo tekom celega leta. James Suckling je želel s svojima degustatorjema poskusiti tudi naše tekoče letnike vin in v veliko čast nam je, da se lahko o potencialih in razvoju naših linij vin, ki imajo tako tipičen briški karakter, pogovarjamo s svetovno znanim vinskim strokovnjakom kot je James Suckling," so o obisku povedali iz vinarske hiše Marjan Simčič.

(foto: facebook James Suckling, Simcic Wines - Marjan Simčič)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down