Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vina Marjana Simčiča v Švici do visokih ocen priznanega vinskega kritika

Vinar Marjan Simčič iz Ceglega se je v švicarskem Zurichu udeležil velikega dogodka, na katerem je predstavil šest svojih vin.

Enega najprestižnejših vinskih dogodkov v Evropi organizira znani, sicer že upokojeni ameriški vinski kritik Robert Parker. ''Da si povabljen, moraš biti prisoten na svetovnih trgih - v Ameriki, Evropi, Aziji. Skratka, to je globalni vinski vodič, najbolj prestižen, ki ga spremlja cel svet. Enkrat na leto opravijo presek najboljših vin z najboljšimi ocenami in pokličejo vinarje v Zurich v enega najbolj prestižnih hotelov v Švici. Dogodek je namenjen predstavitvi širši javnosti, prisotne so mojstrske delavnice. Dva dni je v Zurichu prisotna vinska elita.''

Parkerjeve ocene vin, članki, videoposnetki in dnevne novice igrajo pomembno vlogo pri nakupnih odločitvah vin v Združenih državah Amerike in tudi drugod po svetu. Velja za nekakšno avtoriteto na tem področju že zadnjih 30 let, glede na dobre ocene pa ima briška vina zelo rad. ''Vina so bila sprejeta zelo dobro. Tudi Rebula kot naša avtohtona sorta se vedno bolj uveljavlja in je bila poleg ostalih vin zelo dobro sprejeta,'' je dodal Simčič.

To je bila že 5. ponovitev tega dogodka, ki se ga je Simčič udeležil v družbi več kot 200-tih ikoničnih vinarjev z vsega sveta. ''To še enkrat dokazuje mednarodni status, ki smo ga dosegli z ogromno leti strokovnega dela, kvalitetna vina ne pridejo čez noč. Tudi visoke ocene kritikov se ne zgodijo zaradi enega vina. Vse skupaj dokazuje, da sodimo v svetovni vrh,'' s ponosom zaključi Simčič.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down