Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vendarle odprtje Delpinove s prižigom prazničnih lučk

Tradicionalni prižig lučk v novogoriški občini bo letos 3. decembra, ki ga bodo povezali z dolgo pričakovanim in že napovedanim odprtjem Delpinove ulice. Tam se ob novi podobi obetajo tudi nove vsebine, kot je knjigotrško središče, poseben pomen pa ji na občini namenjajo tudi v luči prihajajoče Evropske prestolnice kulture 2025, ko naj bi postala prizorišče številnih kulturnih dogodkov.

Tradicionalni prižig lučk bomo letos izvedli v petek, 3. decembra, ob 17.30, s to razliko, da ga ne bomo izvedli na Bevkovem trgu, ampak na Delpinovi ulici, na naši novi enotni prometni površini sredi Nove Gorice, ki jo bomo otvorili prav s tem prižigom lučk, ki bodo letos nove, v celostni podobi mesta," napoveduje vodja kabineta novogoriškega župana, Gorazd Božič.

In tudi usklajene tudi z družbo Hit, ki se je pridružila okrasitvi mesta. Na prenovljeni ulici so v ospredju pešci in kolesarji. Kot pravi, gre za idejo razširjanja centra mesta, ki ga ne želijo omejiti zgolj na Bevkov trg: „Razširjajmo te programske ulice, tako po Rejčevi ulici v bodoče, in sedaj, začenši z Delpinovo, ki je nekoč že bila glavna programska ulica, sedaj bo to ponovno postala, tudi interes lastnikov lokalov ob tej ulici, je, kot slišimo, velik, za prihodnje, da se bodo nadgrajevali in razvijali.“

Na „programski“ strani ulice, torej nasproti Hotela Park, odslej ni več parkirišč, v prvem mesecu odprtja Delpinove, bo tam potekal tudi poostren nadzor.

Decembrsko dogajanje

Čeprav so prireditve v veselem decembru še v zraku, pa na občini upajo, da bodo vsaj v drugi polovici decembra, v boljših razmerah, izvedli del prireditev: Tradicionalni knjižni sejem – Knjižnica pod jelkami – se bo odvijal med Trgom Edvarda Rusjana, Xcentrom in bodočega knjigotrškega središča na Delpinovi ulici, Sejem domačih domačih dobrot in obrti na Delpinovi ulici v sodelovanju z območno obrtno zbornico, ter mobilni studio Radia Robin na Bevkovem trgu.

(Naslovna foto: Mateja Pelikan)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down