Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Velikonja kupil hotel v Šmartnem in ga prodal v Šempetru

Šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk je v petek podpisal pogodbo, ki presega vrednost nakupa športnega centra, saj sta z direktorjem podjetja Atlantikum Darkom Velikonjo sklenila posel za 1,85 milijona evrov, kolikor bosta občina in Zdravstveni dom Nova Gorica – Osnovno varstvo odštela za nekdanji hotel Šanpier.

Približno dve tretjini bo prispeval ZD, ki bo dobil nove prostore v prvem in drugem nadstropju ter kletni etaži. Direktorica Petra Kokoravec:

Zaradi zapletov z načrtovano gradnjo prizidka so te načrte opustili in bodo dodatne prostore sedaj začeli urejati čez cesto sedanjega ZD.

Pritličje bo zasedla občina oziroma ga bo uporabila za posodobitev kulturne dvorane, ki je sedaj brez spremljajočih prostorov, za podstrešje pa bo občina predvidoma poiskala ustreznega kupca, ki bo imel po Turkovih besedah komplementaren program ZD.

Zaključena naj bi bila do leta 2025, umestitev zdravstvenih dejavnosti pa prej, a je potrebna obsežna adaptacija, saj je bil objekt prenovljen za namen hotela.

To pa ni edini velik posel Velikonje v zadnjem času, saj je pred kratkim postal 100-odstotni lastnik hotela San Martin v Šmartnem, kjer sicer še do oktobra ostaja sedanji upravitelj, nato pa bodo hotel do spomladi zaprli in prenovili sobe, center dobrega počutja in uredili zunanji bazen, za kar že pripravljajo projekte. Velikonja oz. njegovo podjetje Atlantikum ima sicer v Šmartnem že tri hiše s skupaj devetimi apartmaji in vinoteko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down