Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Večjih težav ni.“ "Če bo tako, bo v redu.“

Lani smo v tem času spremljali težave v domovih za starejše, ki so se soočali z vdori okužb covid-19, vzpostavljanjem rdečih con, težave s kadri, pa tudi izolacijo starostnikov, saj so bili obiski v tem času omejeni.

„Večjih težav ni,“ „če bo tako, bo v redu,“ pravijo direktorji domov za starejše v regiji, od Tolmina do Vipave. Vsi morajo zagotavljati sivo in rdeči cona, vsak stanovalec, ki zapusti ustanovo za 48 ur, mora najprej v sivo cono. Testiranje izvedejo samo ob simptomih okužb. V vipavskem zavodu Pristan so pretekli mesec imeli dva okužena, potem ko je bil eden od stanovalcev hospitaliziran, a so širjenje okužbe zajezili, je povedal direktor Martin Kopatin

V novogoriškem Domu upokojencev so po besedah direktorja Bojana Stanteta v zadnjem času zabeležili en sam primer okužbe s covid-19

Novembra lani je veliko stanovalcev prebolelo, nato je prišlo cepljenje, skoraj tretjina je sedaj cepljena tudi s tretjim odmerkom. Kljub trenutno dobrim razmeram, pa je, kot pravi, prisotna bojazen, da pride do ponovnega izbruha okužb.

Zaenkrat so brez okužb tudi v renškem Medic hotelu. Direktor Dean Trojer Smrečnik

Od 61 stanovalcev je polno cepljenih 77 odstotkov, 7 se jih ne želi cepiti, 12 pa jih čaka na drugi odmerek, je še pojasnil. V veliki večini so precepljeni stanovalci v Domu starejših občanov Ajdovščina, in v vseh enotah Doma upokojencev Podbrdo, sta pojasnili direktorici Tanja Stibilj Slemič in Ines Krajnik, ki prav tako pravita, da trenutno težav ni. Zaposleni pa so v domovih po regiji cepljeni podobno - v približno 60 odstotkih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down