Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Večje investicije na Tolminskem, predvidene za prihodnje leto, prejele zeleno luč

Foto Prispevki (17)
Foto: Občina Tolmin

Svetniki občine Tolmin so potrdili tudi drugo branje občinskega proračuna za leto 2024. Ta se v primerjavi s predlogom iz prve obravnave na prihodkovni ravni povečuje, tako da bo Občina Tolmin v prihodnjem letu razpolagala z več kot 22 milijoni evrov. Prav tako se povišujejo odhodki, treba pa je poudariti, da bo zadolževanje nižje od predvidenega.

Župan Alen Červ je ob tem dodal: ''Ključne spremembe so več sredstev za sanacijo posledic nedavnih neurij in en večji projekt - postavitev sončnih elektrarn na strehe 15 občinskih projektov, oboje sofinancirane z državne ravni, en del tega, kar smo več dobili z naslova višje povprečnine, pa vlagamo v komunalno opremljanje parcel na Šentviški gori.''

Zeleno luč bodo tako dobile tiste večje investicije, kjer se financirajo tudi iz načrta za okrevanje in odpornost. To so stanovanja v Zalogu v Tolminu in komunalno opremljanje naselja Kneža, grad na Kozlovem robu in investicija, ki ni več financirana iz evropskih sredstev, pač pa se je vlada odločila, da bo za to sredstva namenilo Ministrstvo za zdravstvo, to pa je rekonstrukcija Zdravstvenega doma v Tolminu.

Že pred tem so tolminski svetniki potrdili tudi, najprej v prvi, nato pa še v drugi obravnavi, predlog drugega rebalansa občinskega proračuna za tekoče proračunsko leto. Spremembe, ki so terjale vnovično pripravo rebalansa, se na odhodkovni strani nanašajo predvsem na odkup stavbe župnišča na Grahovem ob Bači in temu pripadajočih stavbnih zemljišč, postavitev zaščitnih mrež na cesti Kneža–Kneške Ravne, zamenjavo svetil v športni dvorani OŠ Most na Soči in kritje stroškov oskrbe v posebnih zavodih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down