Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Več operacij tudi med poletjem, nato energetska sanacija

V šempetrski bolnišnici pričakujejo te dni odpust še zadnjih bolnikov s covidom, ki so sicer hospitalizirani zaradi druge vodilne diagnoze. Potem bo ostala le rdeča cona za tiste paciente, pri katerih bo ob sprejemu test pozitiven. Strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler:

Poleti se obeta večji gradbeni poseg v stari stavbi bolnišnice, kjer bodo uredili izolacijski oddelek na mestu prvotnega intenzivnega covid oddelka, v preteklosti pa je bila tam ambulanta za fizioterapijo.

Tudi glede na to, da ni znano, kaj bo prinesla jesen, dodaja Savnik Winklerjeva. Na vse dejavnosti bo vplivala energetska sanacija bolnišnice, ki se bo začela predvidoma proti koncu leta, zaključena pa mora biti do zime prihodnje leto.

Ob vstopu v bolnišnico kljub omilitvi covid ukrepov ostaja kontrolna točka, kar pomeni, da vstopajo samo naročeni pacienti z morebitnimi spremljevalci.

Prav tako testirajo tudi vse, ki jih sprejmejo v bolnišnico, še naprej presejalno testirajo tudi vse hospitalizirane, obiski pa so dovoljeni le z dovolilnico osebnega zdravnika, omejeni ostajajo tudi na pediatriji in v porodnišnici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down