Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vaško jedro v Šepuljah dobiva novo podobo

V Šepuljah se bodo razveselili novega vaškega jedra.

Kot nam predstavi predsednik krajevne skupnosti Tomaj Ben Trampuš, so ravnokar zaključili s tlakovanjem plesišča: ''Vaško jedro v Šepuljah dobiva novo podobo, uredili bomo oz. smo s tlakovanjem že uredili vaško plesišče in dokončanjem zidu ter montažo lijaka in pipe. Izvedla so se tudi vodovodna in elektroinštalaterska dela. Ta projekt potem zajema celostno ureditev s parkirišči in novo trafopostajo, katere investitor bo Elektro Primorska.''

Poleg nje bo tudi nova čakalnica, njen investitor pa Občina Sežana. Ne bo manjkala niti ureditev nove razsvetljave. Krajevna skupnost Tomaj je za to v dveh letih namenila že približno 23.000 eur lastnih sredstev: ''Najprej smo začeli s pripravo projekta, ki ga je pripravilo podjetje iz Sežane Aporia, pred tem smo morali dobiti 3 podjetja, ki so nam jih pripravila. Po tem smo imeli njihovo predstavitev in vaščani smo izbrali osnutek številka 1, ki se nam je zdel najbolj primeren za naš kraj,'' doda Trampuš.

V tem trenutku se pridobivajo soglasja in gradbeno dovoljenje za izgradnjo nove trafopostaje. Želja je, da bi nadaljevali z elektrifikacijo oz. jo v kratkem izpeljali še v preostalem delu vasi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down