Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Zgornjem Posočju se veselijo novega bibliobusa

Gre za peti bibliobus, ki bo obiskoval bralce v Zgornjem Posočju. Prvi samostojni bibliobus je tolminska knjižnica dobila leta 2001, pred tem pa si ga je delila z novogoriško in ajdovsko knjižnico. Slabih 380 tisočakov vredno investicijo tolminske Knjižnice Cirila Kosmača je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo iz neposrednega poziva knjižnicam za nakup novega bibliobusa ter občine Tolmin, Kobarid in Bovec. Zunanjo podobo je oblikoval Matic Leban.

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin skupaj s Potujočo knjižnico pri izvajanju knjižnične javne službe pokriva največje knjižnično območje v Slovenji s številnimi manjšimi vasmi in kraji. Predvsem za starejše prebivalce in otroke je Potujoča knjižica edina možnost samostojnega obiska knjižnice, so še sporočili iz tolminske knjižnice Cirila Kosmača, ki bo danes ob 10.30 v Tolminu slavnostno nazdravila novi pridobitvi.

Širša javnost si bo lahko novi bibliobus ogledala po današnjem slavnostnem dogodku med 13. in 17. uro, v ponedeljek pa pred kulturnim domom v Bovcu, in sicer med 9. in 11. uro, in v Kobaridu na parkirišču pred občinsko stavbo v popoldanskih urah med 12. in 14. uro.

(foto: Svit Pintar)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down