Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Zgornjem Posočju ponovno napovedano slabo vreme, župan Tolmina občane poziva k preventivnosti

396141894 715333217293081 7144464475697393162 N
Baska grapa. Predsednik vlade Robert Golob si je ogledal skodo po petkovih neurjih.

Danes dopoldne je na občini Tolmin potekal sestanek štaba civilne zaščite, ki je bil na pobudo poveljnika Mihe Venclja sklican včeraj zvečer.

Preverili so, kakšno je trenutno stanje, napredek na deloviščih in izdelali načrt za prihodnje dni. Žal napovedi ponovno niso obetavne, saj je napovedano obilno deževje že zvečer in jutri, predvsem v Zgornjem Posočju, pove Vencelj: ''Imamo aktiviran celoten sistem vseh služb zaščite in reševanja ter drugih javnih služb za ukrepanje v primeru nove naravne nesreče. Časa imamo dovolj, opozorila in znaki so jasni, zato ne odlašati, treba se je umakniti na varno, počakati nek sorazmerno kratek čas, da nevarnost mine, in se potem mirno vrniti domov.''

Tolminski župan Alen Červ je dejal, da je cilj na teren pripeljati čim več težke gradbene mehanizacije, v dogovorih so tudi s Soškimi elektrarnami, da pripravijo načrt spuščanja jezov, povezani so tudi s slovensko vojsko, ki bo, če bo potrebno, prišla na pomoč.

''Če se kdo počuti ogroženega, naj to sporoči nemudoma in se bodo zagotovile ustrezne nadomestne kapacitete. Ko bo vse skupaj mimo, bomo skupaj pristopili k sanaciji škode, v tem trenutku pa ni nobene potrebe po pretiranem pogumu. Videli smo, kako je narava močna, ko se razjezi, zato v tem trenutku prepustimo intervencije profesionalcem, sami pa se umaknimo na varno,'' je povedal župan.

Za konec Červ dodaja, naj občani delujejo preventivno. Če se počutijo ogrožene, naj se evakuirajo. Namestitve bodo zagotovili tako v Podbrdu kot v Tolminu. Danes bodo na terenu ekipe štaba civilne zaščite, prisoten bo tudi geolog, če bo potreba, bo za posamezne predele Baške grape odrejena tudi evakuacija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down