Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V zadevi smejalni plin pred sodnika stopile prve priče

Na novogoriškem okrožnem sodišču se nadaljuje glavna obravnava v zadevi smejalni plin. Na zatožni klopi so le še trije obtoženi, trije so doslej priznali krivdo in jim je že bila izrečena kazen. Pred sodnico Andrejko Luznik so stopile prve priče, to so bili predvsem projektanti in nadzorniki del pri gradnji urgentnega centra šempetrske bolnišnice.

Med njimi je bil tudi odgovorni vodja gradbenih del Stojan Novak, ki je povedal, da bi moral testiranja medicinskih plinov po zaključeni vgradnji opraviti Medicop. Slednji je dal ustrezno zagotovilo, da je bilo testiranje po vgradnji opravljeno, ali je bilo tudi ustrezno izvedeno, pa ne ve.

Zaradi izjemno kratkih rokov je Novak investitorjem predlagal podaljšanje gradnje, vendar mu zaradi bojazni pred vračilom pridobljenih evropskih sredstev niso ugodili. Zato je prepričan, da šempetrskega urgentnega centra ne bi smeli začeti uporabljati 3. januarja 2016, pač pa bi ga morali najprej temeljito pregledati in odpraviti napake.

V glavni obravnavi ostajajo obtoženi Marjan Orel in Vinko Jazbec, ki sta bila v času gradnje urgentnega centra šempetrske bolnišnice odgovorna za nadzor obrtniških del in strojne instalacije, in Damjan Grilj, ki je montiral stative z medicinskimi plini. Krivdo sta na predobravnavnem naroku v začetku letošnjega januarja že priznala Boris Hočevar in Vili Batič, marca pa še Igor Zabret.

Glavna obravnava, ki se je začela včeraj, se nadaljuje tudi danes ko naj bi bilo zaslišanih novih deset prič.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Severno Primorsko bodo letos krasile lestve

Preberi več

NAGRADNA IGRA: Miklavž na Radiu Robin

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več

DOBER DAN, ŽUPAN: ERIK MODIC (KOMEN)

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down