Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V začetku prihodnjega leta se v nov objekt v Stari Gori seli tudi rehabilitacija odraslih

Nova stavba oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori bo čez nekaj mesecev na rehabilitacijo sprejela tudi odrasle paciente. Objekt se je namreč urejal v dveh fazah. Prva, namenjena invalidnim otrokom in mladini, je bila zaključena februarja 2020. V pritličju je 20 mest namenjenih otrokom, ki so stalno nameščeni pri njih, pet sob pa je urejenih za tiste, ki prihajajo na krajšo obravnavo. Druga faza projekta zajema ureditev prvega nadstropja, kjer bo še 25 postelj za rehabilitacijo odraslih oseb po poškodbi glave.

Javno naročilo za opremo prvega nadstropja objekta v Stari Gori je po besedah direktorja šempetrske bolnišnice Dimitrija Klančič, odprto, bolnišnica je namreč prvo nadstropje prevzela pred dvema tednoma.

„Tako da postelje imamo, manjka še oprema. Računam, da januarja, februarja preselimo paciente in razširimo program v prvo nadstropje Stare Gore.“

Potrebe po rehabilitaciji odraslih so velike, saj predstavljajo nadaljevanje zdravljenja po končani akutni obravnavi na področju zdravljenja po možganski kapi.

Naložbo v celotno novogradnjo je skoraj v celoti pokrilo ministrstvo za zdravje, ki je namenilo 4,5 milijona evrov za 5,2 milijona evrov vredno investicijo. Pol milijona evrov so prispevali večji donatorji, 200.000 evrov pa šempetrska bolnišnica. Ministrstvo za zdravje je v drugo fazo pa vložilo še okrog milijon in pol evrov. Oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori sicer deluje že od leta 1952, stare stavbe so bile že močno dotrajane, na novogradnjo pa so čakali skoraj 20 let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down