Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Vipavi naj bi do konca novembra dobili prenovljen plac

Podobno kot še nekatera občinska središča v goriški regiji, se tudi v Vipavi lotevajo prenove osrednjega trga oziroma placa. Gre za projekt nekdanjega župana Gorana Kodelje in bi se tudi že moral pričeti v preteklem letu, a se je okrog 2,7 milijonska investicija zamaknila v letošnji februar. Terminski plan del je razdeljen na več faz, v tem času bo spremenjen tudi prometni režim, kjer se bodo dela izvajala.

Gradbinci bodo pričeli na severnem delu, v območju Kelti Bara, zaključek pa je predviden na območju avtobusnega postajališča in dela cestišča do Lanthierijevega parka.

„Začelo se je v ponedeljek, upam, da se bomo držali plana in da bomo to končali v roku kot smo si ga začrtali. Rok je konec novembra,“

se nadeja vipavski župan Anton Lavrenčič. Med prenovo bo neposredno ob objektih ves čas puščen meter in pol širok pas za prehod in dostop.

„Že sedaj se opravičujem vsem Vipavcem in Vipavkam, ki živijo tukaj v centru. Njihov dostop bo onemogočen, malce bodo prikrajšani, ampak je treba razumeti, če hočemo kaj narediti, bodo pač določene žrtve. Zato si iz srca želi, da bi se držali določenega roka.“

V času prenove bo ukinjeno parkiranje na Glavnem trgu in dostop do njega s severne strani. V tem času bo na voljo parkirišče na „Frnaži“. Dostop do trga v teh dneh je preko Ceste 18. aprila, saj je dostop preko Ceste Vojana Reharja onemogočen.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down