Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminu sprejeta drugi letošnji rebalans in predlog proračuna za prihodnje leto

Občinski svet Občine Tolmin je sprejel predlog proračuna za leto 2024, ki na prihodkovni strani znaša rekordnih 20 milijonov evrov, nekaj na račun povprečnine, nekaj pa tudi na račun pridobivanja evropskih sredstev in aktivne zemljiške politike, kjer nekaj novih zemljišč dajejo v prodajo tako za stanovanjsko kot za podjetniško gradnjo.

Pri investicijah vlaganja veliko usmerjajo v infrastrukturo, razkrije župan Alen Červ: ''Med konkretnimi investicijami so po obsegu največje tiste, kjer se financiramo tudi iz načrta za okrevanje in odpornost. To so stanovanja v Zalogu v Tolminu in komunalno opremljanje naselja Kneža, grad na Kozlovem robu in investicija, ki ni več financirana iz evropskih sredstev, pač pa se je vlada odločila, da bo za to sredstva namenilo Ministrstvo za zdravstvo, to pa je rekonstrukcija Zdravstvenega doma v Tolminu.''

Potrdili so tudi, najprej v prvi, nato pa še v drugi obravnavi predlog drugega rebalansa občinskega proračuna za tekoče proračunsko leto. Spremembe, ki so terjale vnovično pripravo rebalansa, se na odhodkovni strani nanašajo predvsem na odkup stavbe župnišča na Grahovem ob Bači in temu pripadajočih stavbnih zemljišč, postavitev zaščitnih mrež na cesti Kneža–Kneške Ravne, zamenjavo svetil v športni dvorani OŠ Most na Soči in kritje stroškov oskrbe v posebnih zavodih. Na prihodkovni strani rebalans uvaja novo proračunsko postavko Sredstva za odpravo posledic poplav iz avgusta 2023, predvidena je tudi denarna pomoč s strani države.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down