Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminu kmalu v celoti obnovljen zdravstveni dom in novi satelitski urgentni center

V Tolminu bodo kmalu začeli s celostno prenovo centralne stavbe tamkajšnjega zdravstvenega doma. Župan tolminske občine Alen Červ je danes podpisal pogodbo z direktorjem podjetja Kolektor Koling Markom Trampužem, ki bo zadolženo za izvedbo del.

''Gre za investicijo, ki je težka nekje 5,9 milijonov evrov. Celotna preureditev obsega dve fazi - prva je ta investicija, ki jo bomo izpeljali (celostna prenova centralne stavbe, op. p.), druga pa je izgradnja satelitskega urgentnega centra,'' razkrije Červ.

Kaj bo novega? Manjkajoče ambulante splošne medicine in tehnični prostori, ''novi prostori patronažne službe, dodatna ambulanta za zdravstveno varstvo žensk, dodatna zobna ambulanta, nova cepilna ambulanta, prostori fizikalne medicine, ultrazvočne diagnostike, prostori za upravo zdravstvenega doma, pomožni prostori za zaposlene, prav tako pa z vidika univerzalne dostopnosti v prizidavi novega objekta zagotavljamo tudi dostop z dvigalom za gibalno ovirane.''

V novem osrednjem delu, ki bo povezoval obe stavbi, bo poseben vhod za paciente in osrednje evakuacijsko stopnišče, dodaja Červ.

Medtem ko bo druga faza, ko je predvidena izgradnja satelitskega urgentnega centra, financirana iz državnega proračuna, bodo v prvo svoja sredstva vložile vse tri občine ustanoviteljice, največ Občina Tolmin, sledita Kobarid in Bovec, nekaj bo primaknilo Ministrstvo za zdravstvo ter Zdravstveni dom Tolmin.

Z investicijo je zadovoljen tudi direktor Zdravstvenega doma Gaudencio Lucas Triep: ''Potreba po novih prostorih je že stara in zato smo po skoraj 30 letih v zidove zdravstvenega doma vložili v pomembnem trenutku za našo regijo in predvsem za naše zaposlene. Trenutno izvajamo storitve v majhnih prostorih, nekateri so tudi neustrezni in moramo narediti logistične menjave, da lahko sploh izvedemo trenutne programe.''

Z deli naj bi se pričelo v začetku prihodnjega leta, potekala pa naj bi približno 2 leti. V času izvajanja investicije bodo zagotovili nemoteno delovanje vseh storitev Zdravstvenega doma. V ta namen se bodo z Ministrstvom za notranje zadeve dogovorili za pridobitev prostorov nad trenutno lekarno v neposredni bližini centralne stavbe, ki bodo bo investiciji posodobljeni v prostore Centra za duševno zdravje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down