Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V tolminsko civilno zaščito prihaja mlajši kader

Štab civilne zaščite Tolmin je v začetku meseca dobil novo vodstvo. Dolgoletnega poveljnika Jožeta Dakskoblerja je na tem mestu po več kot 15 letih zamenjal Miha Vencelj.

Ta ob prihodu ne napoveduje večjih sprememb:

Mislim, da ne bo nobenih drastičnih sprememb, štab se približno v polovici članov spreminja, predvsem so to starejši člani, ki so se v času prejšnjega mandata morda tudi službeno upokojili in nimajo več interesa nadaljevati, tako da se odpirajo pozicije mlajšemu kadru, ki je delovno aktiven. Tu bo nekaj manjših sprememb.“

Novi poveljnik napoveduje tudi popis obstoječe opreme in izdelavo načrta nabave nove v prihodnjih letih. Med slednjo izpostavlja nabavo novega elektroagregata in opreme za sanacijo objektov po poplavah.

Kje vidi Vencelj še posebej izpostavljeno vlogo civilne zaščite v tolminski občini?

Mislim da pretekli mandat je v vseh občinah daleč najbolj zaznamoval covid, kjer so se tudi vsi štabi civilne zaščite aktivno vključevali v reševanje te problematike na lokalnem nivoju in tudi mi smo bili takrat v koordinaciji najaktivneje vključeni kot štab. Drugače, pa pri nas najbolj značilne nesreče, kjer je treba aktivirati štab, so po raznih naravnih nesrečah, neurjih, plazovih, zdrsih, visoke vode – to so dogodki, pri katerih je štab največkrat aktiviran oz, ko se potrebuje pomoč raznih strokovnjakov od zunaj,“

pravi Vencelj, ki sicer še ostaja poveljnik Gasilske zveze Tolmin. Petletni mandat se mu sicer izteka, a je vložil kandidaturo za novega. Volitve bodo v soboto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down