Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminska korita bodo omejili število obiskovalcev

Tolminska korita so ena najveličastnejših naravnih znamenitosti na Tolminskem. Veljajo za najnižjo in verjetno najlepšo vstopno točko v Triglavski narodni park. Ker je zanimanja za obisk zelo veliko, so v javnem zavodu za turizem Dolina Soče za letošnjo turistično sezono pripravili spremembo, to je omejitev števila obiskovalcev, sporoča Mija Kokošin:

V letošnjem letu bomo prav zaradi boljše izkušnje obiskovalcev v Tolminskih koritih uvedli nekaj novosti. To bo v prvi vrsti omejitev števila obiska, kar pomeni, da bo ob posameznem terminu vstop omogočen določenemu številu obiskovalcev.“

Zato na zavodu vsem obiskovalcem priporočajo, da si predvsem v zelo obremenjenih poletnih mesecih vnaprej izberejo in rezervirajo prost termin z nakupom vstopnice. S tem se bodo tudi izognili čakalni vrsti. To velja tudi za skupine.

Tudi za skupine bo vnaprejšnja najava. Na naši spletni strani pod zavihkom skupine vpišejo vse podatke in nam pošljejo povrpraševanje.“

Poleg omejitve turistov na kraju znamenitosti, letos vpeljujejo še eno noviteto:

Bo pa novost tudi enosmerni obisk korit, vstop bo možen samo pri blagajni na vstopni točki.“

V lanskem letu si je lepote divjih korit Tolminke in Zadlaščice ogledalo več kot 100.000 ljudi, približno takšno število pa pričakujejo tudi v letošnjem letu.

Foto: FB Soca Valley

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down