Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V teku prenova športne dvorane v Sežani

Untitled Design (84)
Foto: kraji.eu

Športna dvorana v Sežani bo dobila novo obleko. Celotna investicija se je začela odvijati v drugi polovici meseca septembra, narejen bo celoten toploten ovoj stavbe, nova fasada, toplotna izolacija, obnovljena bo tudi streha.

''Zakaj smo se za to odločili? Predvsem zaradi tega, ker je to eden najstarejših javnih objektov v Občini Sežana in poleg tega eden izmed najbolj 'rentabilnih', kajti ta objekt vsak dan dela med 6. uro zjutraj in 22. uro zvečer. Služi tako otrokom v sklopu pouka športne vzgoje kot v popoldanskem času klubom in društvom, ki izvajajo svoje športne programe,'' razkrije direktor Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana Niko Zadnik.

Okna so že zamenjali, trenutno je v poteku druga faza, ko bodo poskrbeli za novo izolacijo, na koncu pa sledi še notranja ureditev. Celotna investicija leta 1977 zgrajene dvorane stane 585.000 evrov, ''s tem, da je tukaj treba poudariti, da smo bili uspešni na dveh javnih razpisih - tako fundacije za šport kot Ministrstva MGRT (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, op. p.), na katerih smo prejeli skoraj 60 odstotkov nepovratnih sredstev.''

Zadnik opozarja, da športna infrastruktura v sežanski občini ni v najboljši kondiciji, tako da imajo po končani ureditvi dvorane že pripravljen načrt, kam investirati svoja sredstva za razvoj športnih panog v osrčju Krasa: ''Absolutno je na prioritetni listi tudi atletska steza s pomožnim nogometnim igriščem, delajo se pa tudi projekti o Centru urbanih športov v Občini Sežana, da smo v trendu, se pravi vse te urbane športe, ki so sedaj aktualni, lahko v središču Sežane ponudimo tudi našim občanom.''

V Občini Sežana je zaenkrat aktivnih 41 športnih društev, med popularne športe sodijo predvsem košarka, nogomet, atletika, v vzponu je odbojka, obudili so plezanje na plezalni steni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down