Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V tednu Rdečega križa Slovenije precej aktivnosti ponuja tudi novogoriško območno združenje

Prostovoljci Rdeci Kriz

Včeraj smo obeležili Dan Rdečega križa in se spomnili vseh prostovoljcev, ki se požrtvovalno odzivajo na vse humanitarne potrebe in stiske. Prihodnji teden pa se začenja teden Rdečega križa Slovenije, ki pod sloganom ''Ohranjamo humanost živo'' poudarja človečnost.

Tako svetovni dan Rdečega križa kot teden Rdečega križa Slovenije je priložnost, ko nacionalna društva pripravijo številne dogodke, s katerimi svoja poslanstva in dejavnosti predstavljajo kar največ posameznikom. V Sloveniji bodo s 56 območnimi združenji in skoraj 900 krajevnimi organizacijami pripravili številne aktivnosti, tem se pridružujejo tudi na novogoriškem območnem združenju.

Že jutri sodelujejo na dnevu odprtih vrat v šempetrskem podjetju Mahle, kjer bodo izvajali promocijo krvodajalstva in temeljnih postopkov oživljanja. Sekretarka Neli Skočaj:

Konec meseca pa je na sporedu otvoritev novega humanitarnega centra, kamor bodo preselili vse dejavnosti in programe novogoriškega območnega združenja Rdečega križa.

Če se osredotočimo še na nekaj splošnih podatkov - v tednu RKS bo od vsake vozovnice v letalskem, železniškem, ladijskem in avtobusnem prometu ter vsake poštne pošiljke obračunan prispevek za Rdeči križ v višini 17 centov.

Svetovni dan Rdečega križa pa zaznamujemo ob obletnici rojstva ustanovitelja Mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca Švicarja Henryja Dunanta. Kot očividcu bitke pri Solferinu v Italiji se mu je porodila zamisel, da bi ustanovil organizacijo, ki bi nevtralno pomagala vsem ranjenim vojakom. Zamisel se je 1863 uresničila v podobi Rdečega križa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down