Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Stari Gori okuženi v rdeči coni, v šempetrski bolnišnici po starem

Zadnje dni je šempetrska bolnišnica znova uvedla rdečo cono za okužene bolnike, ki pa je tokrat nekoliko drugačna kot ob začetku epidemije. Strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler je pojasnila, da je obravnava covidnih bolnikov v zadnjem tednu spremenjena v skladu z navodili ministrstva:

Poleg tega pa občasno še vedno odkrijejo posamezne okužbe med rednim presejalnim testiranjem, ki ga v bolnišnici izvajajo na 48 ur med vsemi hospitaliziranimi pacienti v belih conah.

Takih bolnikov je bilo v zadnjem tednu 15. Če so po asimptomatski okužbi sedmi dan negativni, jih ponovno premestijo v belo cono in nadaljujejo zdravljenje na oddelku.

Med njimi tudi nekateri, ki so jih zaradi prezasedenosti covid oddelkov v drugih bolnišnicah prepeljali v Šempeter iz Maribora in s Ptuja. Savnik Winklerjeva ob tem poudarja, da rdečih con znotraj glavne bolnišnične stavbe v Šempetru ne vzpostavljajo, in čeprav se epidemiološka situacija izboljšuje, bodo s presejalnim testiranjem pacientov na vseh oddelkih nadaljevali, ne glede na status cepljenosti oz. prebolevnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down