Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V središču Nove Gorice se predstavlja več kot sto obrtnikov in podjetnikov

V središču Nove Gorice se danes odvija Festival goriške obrti in podjetništva. Rdeča nit dogodka, ki je v prvi vrsti namenjen promociji lokalnih obrtnikov in podjetnikov, je medgeneracijsko povezovanje. Tudi letos še posebej veliko pozornosti namenjajo promociji poklicev, zato so na dogodek povabili osnovnošolce in srednješolce.

Razstavljavcev je okoli sto, se pa številke stalno spreminjajo, ker pridejo še kakšni zamudniki, kakšnega smo v seznamu še lahko spregledali, tako da se zadeve kar dopolnjujejo.“

Pojasnjuje Siniša Lozar, predsednik odbora za festival.

Na samo predstavitve poklicev, letošnji festival je po besedah Jasne Lazar iz novogoriške območne obrtne zbornice, katera se podpisuje pod organizacijo dogodka, usmerjen v predstavitev doživetij:

Letošnji festival bo predvsem usmerjen v predstavitev doživetij. Torej ne toliko samih obrtnikov in podjetnikov, temveč njihovih dejavnosti in tega kako to lahko na kreativen način predstavijo.“

Na festivalu se bodo z atraktivnimi točkami predstavili še Slovenska vojska, policija in gasilci, srednje šole novogoriškega Šolskega centra, zdravstvene ustanove, vinarji, obudili bodo tudi nekdanji izbor kraljice vrtnic, kandidatke za ta naslov bodo nastopile v modni reviji.

V sklopu festivala Goriške obrti in podjetništva bo med 11. in 23. uro potekal še kulinarični festival Okusi brez meja, na katerem bo sodelovalo 14 gostincev, in sedem prodajalcev domačih pridelkov, osnovnošolci pa se bodo lahko pomerili v štafetnem tekmovanju peke palačink.

Zaradi prireditve je zaprta Kidričeva ulica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down