Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V središča mest prihaja praznično razpoloženje s prižigom lučk in prazničnim programom

S prižigom prazničnih luči in nastopom skupine Čuki se bo jutri ob 17. uri na Bevkovem trgu v Novi Gorici začelo praznično dogajanje. Dve uri kasneje pa se bodo lučke prižgale tudi na drsališču pred nakupovalnim centrom Supernova na Prvomajski ulici, na obisk bo prišel Miklavž.

Letošnji program poleg koncertov, ustvarjalnih delavnic, knjižnega sejma Knjige pod jelkami in ponudbe hrane in pijače, prinaša tudi povezovanje s sosednjo Gorico, kjer bodo lučke zasijale jutri ob 18. uri, med vikendom pa bo Gorica prizorišče Andrejevega sejma z vrtiljaki in stojnicami.

Za nekaj novosti v Novi Gorici pa bo poskrbel Mladinski center Nova Gorica, direktorica Jana Kruh:

S prvim dogodkom pričenjamo že v petek, ko se bodo prižgale lučke. Z obiskovalci bomo na Bevkovem trgu krasili smrečice na že izdelane lesene okraske bomo pisali lepe misli in želje, ki bodo zasijale ob prižigu lučk.“

To pa še ni vse. Sredi mesta bo zasijal tudi praznični park.

V prazničnem parku, ki je letošnja novost, in bo postavljen za Bevkovim spomenikom, smo za vikende v decembru pripravili pesniške praznične izzive. V parku bodo torej obešene različne besede, vsak vikend različne. Izziv bo izbrati vsaj tri besede in z njimi napisati krajšo pesmico.“

Poleg tega se bodo v prazničnem parku odvijale še ustvarjalne delavnice, branje pravljic, karaoke, in gledališka predstava z obiskom dedka Mraza.

Vsi decembrski dogodki, ki bodo potekali v organizaciji številnih društev in javnih zavodov, bodo objavljeni na spletni strani novogoriške mestne občine.

Jutri ob 14. uri se drsališče odpira tudi na ajdovskem placu, mestno središče bo decembra popestril božični sejem in spremljajoči program, otroke bosta obiskala tudi Miklavž in dedek Mraz. Jutri bodo praznične lučke prižgali tudi na Dobrovem v Goriških Brdih, v Tolminu v ponedeljek, enako tudi v Kobaridu. V Šempetru bodo središče mesta praznično osvetlili 12. decembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down